We zitten op dit moment in een groeiende economie. Dat biedt commercieel heel veel kansen. Mooie mogelijkheden dus om je bedrijf te laten groeien. Het laten groeien van je bedrijf brengt ook heel veel organisatie vraagstukken met zich mee. Onder andere hoe pas ik mijn IT aan. Met werken in de cloud breng je op dit vlak in ieder geval meer flexibiliteit in je organisatie. Zeker met de snelle ontwikkelingen in de IT is flexibiliteit op dit vlak heel erg belangrijk. Als je wil gaan werken in de cloud zal je zien dat er meerdere mogelijkheden zijn. Hierin de juiste keuze maken is absoluut essentieel. Hopelijk kan ikĀ  je met dit blog enigszins in de juiste richting brengen.

Werken in de cloud; welke mogelijkheden zijn er?

Als je wil gaan werken in de cloud zal je erachter komen dat er drie varianten zijn. Dit is de public cloud allereerst. Meest bekende vorm hiervan is office365. Het is dus een cloudoplossing waar meer bedrijven een afgeschermd deel van kunnen gebruiken. Je hebt lekker veel flexibiliteit want het is gemakkelijk op te schalen. Nadeel ervan is dat het niet echt maatwerk is en het dus lastiger is om het exact te laten aansluiten op de behoefte van een bedrijf. Kleine ondernemingen komen vaak wel prima uit de voeten met een dergelijke public cloud oplossing. Grotere bedrijven die meer behoefte aan maatwerk hebben kiezen eerder voor een private cloud oplossing. Het bedrijf zelf kan alleen bij de applicaties en databases in deze cloud. Het is dus veiliger te maken en exact af te stemmen op de behoefte van het bedrijf. Je bent vaak wel wat minder flexibel. Je krijgt iets meer flexibiliteit met een hybrid cloud oplossing. Met deze vorm van werken in de cloud profiteer je van de voordelen van de andere twee cloud varianten. Je ziet daarom dat deze cloud vorm behoorlijk in populariteit toeneemt.

Overige voordelen van werken in de cloud

In een tijd van snelle IT ontwikkelingen is het steeds uitdagender om de expertise binnen je organisatie te hebben en voldoende snel mee te bewegen met deze ontwikkelingen. Zeker als je uitbesteed en gaat werken in de cloud kan je makkelijker meebewegen met deze snelle ontwikkelingen. Dit is echt een groot voordeel omdat het meebewegen met de IT ontwikkelingen kan zorgen dat je beter voldoet aan de behoefte die er is in de markt. Het kan dus bepalend zijn of je overleeft en je gewenste groei kan realiseren.