Als je webshop-eigenaar bent zul je vast al weten dat het belangrijk is om te investeren in Google AdWords. Niet alleen je conversies gaan omhoog, maar ook je online zichtbaarheid. Echter zul je ook wel doorhebben dat het investeren in AdWords op zichzelf al bijna een fulltime baan is. Daarom heb ik de volgende suggestie voor je: AdWords uitbesteden. Je bespaart jezelf ontzettend veel tijd én moeite, terwijl je toch je omzet omhoog ziet gaan.

Tekorten binnen je bedrijf

Je zult misschien merken dat er binnen jouw bedrijf te veel tekorten zijn om AdWords tot een succes te laten verlopen. Zo is het misschien niet mogelijk om er iemand op te zetten die er tijd voor heeft, ook is het lastig om iemand te vinden die over genoeg kennis beschikt. Het is namelijk best wel lastig om te bieden op advertenties, je moet precies de niche in de markt vinden waar mensen wel willen kopen maar waar de prijs voor de advertentie niet te hoog is. Bij AdWords uitbesteden heb je dit probleem dus niet meer.

Soorten AdWords

Je kunt op verschillende advertentie-soorten bieden binnen Google AdWords. Er is het display netwerk waarmee je allerlei soorten visuele advertenties kunt laten zien. Die advertenties zul je ook zelf moeten maken of door een designer laten maken, en er zijn allerlei verschillende formaten voor die advertenties. Besteed AdWords uit en dit wordt voor je geregeld. Daarnaast zijn er tekst advertenties. Die lijken eigenlijk op de hoogste organische resultaten, maar het zijn advertenties. Mensen trappen er toch vaak in dat ze op dat allerbovenste resultaat klikken, omdat het er uit ziet als een normaal resultaat in plaats van een advertentie. Ook Google Shopping biedt je de optie om advertenties te plaatsen, in dat aparte tabblad van Google. Je kunt proberen om uit deze advertentiesoorten zelf wegwijs te worden, maar bij het AdWords uitbesteden wordt dit voor je gedaan en ontvang je bovendien advies.

AdWords uitbesteden

Zoals hierboven aangegeven kan het plaatsen van de juiste Google AdWords advertenties lastig zijn. Het is een ingewikkeld doolhof van keuzes. Je kunt snel je budget opbranden op de verkeerde advertentieplekken. Daarom raad ik je aan AdWords uit te besteden en te laten door professionals in SEA (search engine advertising). AdWords uitbesteden zorgt ervoor dat je budget op de juiste manier ingezet wordt om maximale winst te behalen. AdWords uitbesteden zorgt echt voor meer verkeer en omzet!