Je herkent het misschien wel, iedereen is druk met het plannen van de zomervakanties en jij hebt er nog niet eens over nagedacht wanneer je überhaupt op vakantie zou willen gaan. Je zit in een lekkere flow op het werk, hebt je hobby’s en leuke sociale contacten. Doordat je leventje zo op rolletjes loopt heb je niet direct het idee dat je toe bent aan een vakantie. Dat terwijl je agenda eigenlijk altijd bomvol zit en je ook nog eens een half jaar aan vakantiedagen hebt staan.

Vakantie

Herken jij jezelf in voorgaand verhaal? Dan wordt het tijd dat je toch eens over een vakantie na gaat denken. Even lekker ontspannen weg, alleen of met vrienden/familie, even weg uit de dagelijkse gang van zaken en je verstand op nul zetten.

Griekenland

Heb je wel eens gedacht aan een vakantie Griekenland? Dit Zuidoost-Europese land is omgeven door de Middellandse Zee en de Egeïsche zee en heeft vele eilanden. Daarbij zijn de binnenlanden van Griekenland ook prachtig en is er voor iedereen wel een omgeving te vinden waar ze heerlijk kunnen ontspannen! De Griekse taal, het gemak van betalen met de Euro, de Griekse keuken en het klimaat kunnen zorgen voor een paar heerlijke vakantie weken.

Klimaat

Door het mediterraan klimaat kent Griekenland zachte winters en droge warme zomers. Over het algemeen is de temperatuur aangenamer als in Nederland maar kent de Griekse zomer ieder jaar hittegolven met temperaturen die op kunnen lopen tot boven de 40 graden Celsius. In de zomerperiode kent Griekenland een zeer grote kans op (zeer) warm weer met weinig neerslag. De steden zijn hierdoor vaak erg warm, maar bij zee is het over het algemeen goed uit te houden door de wind die verkoeling biedt.

Griekse eilanden

Wanneer je je vakantie in Griekenland besluit te vieren, zijn de Griekse eilanden een echte aanrader! Griekenland heeft vele bekende eilanden, waaronder Kreta, Kos, Rhodos, Corfu, Samos en Zakynthos. Deze prachtige eilanden hebben ieder hun charme maar allen hebben veel gemeen. Op ieder eiland zijn veel culturele bezienswaardigheden, een bruisend stadsleven, een prachtige natuur en de Griekse keuken mag in dit rijtje zeker niet ontbreken. De schilderachtige plaatsjes net buiten de toeristengedeeltes zij een mooie bezienswaardigheid en de restaurants zijn hier voortreffelijk!

 Vakantie in Griekenland

Griekenland is zeker de moeite waard om op vakantie te gaan! Bekijk eens rustig waar je vakantie aan moet voldoen en ga op onderzoek uit wat het land je te bieden heeft! De veelzijdigheid van het land zorgt ervoor dat er voor iedereen een mooie vakantiebestemming te vinden is. Door het uitgebreide aanbod zal je gemakkelijk je gewenste vakantie kunnen boeken.