De veroudering op de werkvloer begint steeds zichtbaarder te worden. Binnen veel organisaties is het personeel sterk verouderd. En dat terwijl de doorstroom van jong talent schaars is. Waar ligt dit aan? Op papier zijn we toch een zeer succesvolle organisatie? Wie wilt er nou niet voor ons komen werken? De nieuwe generatie medewerkers heeft andere behoeften. En als je als organisatie niet op deze behoeften inspeelt dan zal de kloof binnen je organisatie alleen maar groter worden. Het is dus van belang om te begrijpen wat de nieuwe generatie medewerkers belangrijk vind. Wij zullen je alvast een handje op weg helpen door praktische tips te delen. Jouw werkplaats zal straks meer aantrekkingskracht hebben dan ooit tevoren!

Duurzaamheid

Een onderwerp waar jong talent veel waarde aan hecht is duurzaamheid. De nieuwe generatie medewerkers is zich bewust van het feit dat het slecht gaat met onze planeet. Ze weigeren zichzelf toe te wijden aan een organisatie die eigenlijk niet volledig in lijn is met hun normen en waarden. Duurzaamheid implementeren door je gehele organisatie zal het imago van je organisatie dan ook ten goede komen. Met enkele simpele veranderingen kun je al het verschil maken. Bijvoorbeeld het scheiden van afval door middel van pedaalemmers. Een simpele ingreep die zowel je huidige als je nieuwe medewerkers bewust maakt van het feit dat jouw organisatie milieubewust is.

Flexibiliteit

Een ander onderwerp waar jong talent waarde aan hecht is flexibiliteit. Hun levens zijn vaak tot de nok volgepland. Ze willen een goede balans hebben tussen werk en privé. Naast hun werk willen ze tijd doorbrengen met familie en vrienden maar ook voldoende tijd hebben om hun hobbys te kunnen benutten. Werk is belangrijk maar niet het belangrijkste. Door je als werkgever flexibel op te stellen en bijvoorbeeld thuiswerken mogelijk te maken kunnen je medewerkers makkelijker deze balans vinden. De nieuwe generatie medewerkers zal dit enorm waarderen en jouw organisatie als jong en dynamisch ervaren. Het aantrekken van nieuwe medewerkers zal weer een stapje makkelijker gaan.  

Uitstraling

De aankleding en uitstraling van je kantoor kan ook een grote rol spelen in het overhalen van jong talent. Ziet jouw werkplaats en ouderwets en versleten uit. Dan rijmt dat niet bepaald met innovatieve en dynamische werkgever die jullie willen zijn. Breng wat kleur aan de muren. Met een aantal kleine aanpassingen kan je je werkplaats al een hippe uitstraling geven.