Voor een bedrijf is beveiliging een belangrijk thema. Beveiliging van gevoelige informatie, zoals documenten die wellicht door een internetverbinding te hacken zijn. Maar ook de computers zelf en ander kostbaar materieel wil u graag beveiligen. De beste manier om dit te doen, is door een mistgenerator te plaatsen. Steeds meer bedrijven doen dat. Denk bijvoorbeeld aan supermarkten die de laatste tijd steeds vaker doelwit zijn van plofkraken. Maar het is voor alle soorten bedrijven en ook particulieren geschikt. Een mistgenerator vult een ruimte bij een inbraak binnen enkele seconden met mist, waardoor aanwezigen zoals inbrekers niets meer kunnen zien. Ze kunnen niks meer buit maken, omdat ze niks meer kunnen waarnemen. Ook zijn eventuele aanwezige medewerkers veilig gesteld door de mist, omdat ook zij niet meer zullen worden waargenomen door de dikke mist en dus niet aangevallen kunnen worden. Investeer daarom in de veiligheid van uzelf, uw personeel, uw pand en uw materieel om grote schade en hoge kosten te voorkomen. In deze blog krijgt u nog een aantal belangrijke tips om uw bedrijf zo goed mogelijk te beveiligen.

Zichtbare beveiligingsapparatuur

Hoe meer materieel zich in uw pand bevindt, hoe groter de schade kan zijn van een inbraak. Een goede beveiliging kost misschien wat, maar dit is een investering die veel hogere kosten kan voorkomen. Als een inbreker ziet dat u een mistgenerator hebt geïnstalleerd, zal hij of zij minder snel toeslaan. Dit geldt ook voor zichtbare camera’s die u binnen en buiten uw pand heeft geïnstalleerd. Op die manier maakt u uw bedrijf minder aantrekkelijk voor een overval. In de retailsector is het bijvoorbeeld ook een goede optie om apparatuur met objectdetectie aan te schaffen. Zo wordt direct een diefstal van een van uw producten geregistreerd, voordat de dief de winkel uit is en er dus op tijd ingegrepen kan worden. Ook goede buitenverlichting is essentieel om bijvoorbeeld inbrekers goed op camera’s te kunnen waarnemen.

Preventief beleid

Ten tweede is het van groot belang uw personeel goed te instrueren wat te doen bij een inbraak. Denk bijvoorbeeld aan een training, zodat ze weten hoe te handelen in zo’n situatie. Neem ook in uw beleid op om zo min mogelijk geld in kassa te bewaren. Zorg ook dat de kassa in een aparte ruimte die van binnenuit afgesloten kan worden, geteld wordt. Haal ook eventuele objecten die aan de gevel geplaatst zijn, weg. Inbrekers moeten niet makkelijk het dak op kunnen klimmen of zich ergens makkelijk kunnen verschuilen. Met al deze tips kan u veel narigheid voorkomen!