Een magazijn maakt deel uit van de logistieke proces en hoewel het een plaats is om goederen op te slaan voordat ze worden klaargemaakt voor verzending, bieden ze een betere controle over uw voorraad en zijn ze een gegarandeerd middel om ervoor te zorgen dat de bestellingen van klanten op tijd worden geleverd, wat het bedrijf helpt.

Onderschat efficiëntie niet

Het bijhouden van een goed bijgehouden voorraad is een onbetwistbare sleutel tot een duurzaam logistiek merk. Een gebrek hieraan leidt tot een vertraagde verwerking van de bestelling, laattijdige verzendingen en over het algemeen een slechte klantervaring. Er kan dus een systematisch proces worden ontwikkeld, waarbij de ontvangst van bestellingen, de opslag van goederen en de distributie van producten centraal staan. Het magazijnpersoneel behandelt en coördineert de identificatie, categorisering en verzending van goederen naar hun opslaglocatie, waarbij het de nodige veiligheidsmaatregelen in acht neemt. Dit houdt ook de overtollige goederen bij en de distributie ervan naar andere locaties waar de goederen nodig zijn om aan de eisen van de klanten te voldoen.

Het is van het grootste belang dat u als bedrijfseigenaar zorgt voor de tevredenheid van uw klant – een bevredigende aankoopervaring. Het helpt bij het minimaliseren van fouten in de levering van producten en voorkomt verlies van goederen tijdens de levering.

Effectief verpakken en verwerken

Meer dan het opslaan van goederen op een plek tot het moment dat ze nodig zijn, bieden magazijnen nu ook verpakkings- en verzendingsdiensten aan en zorgen ze ook voor de apparatuur die u nodig hebt om orders van klanten te verplaatsen, te verpakken en te verwerken. Hierdoor zou uw bedrijf alles wat het nodig heeft voor de levering van bestellingen op één plaats hebben, waardoor u tijd en geld bespaart. Ook het uitbesteden van het ophalen en inhuren van personeel is niet meer nodig, waardoor de efficiëntie gewaarborgd is.

Financiële hulp

In noodgevallen kunt u een beroep doen op financiële instellingen om financiële hulp te vragen tegen de veiligheid van de goederen en producten die in uw magazijn beschikbaar zijn. Omdat u in uw bedrijf ook een douane-entrepot kunt hebben, vermindert de opslag van geïmporteerde goederen of producten die worden geëxporteerd in zo'n magazijn de kosten.

Risicomanagement

De goederen die in het magazijn zijn opgeslagen, zijn verzekerd op risico van de eigenaar van het magazijn. Zo wordt voor uw bedrijf het risico van brand, diefstal en beschadiging van het magazijn overgedragen door de opslag van uw goederen in een off-site magazijn. Aangezien zij een verzekeringssysteem hebben, is het hun verzekeringsmaatschappij die in geval van nood een vergoeding zou betalen, hoewel diefstal en schade niet voorkomen in het magazijn en de opslag.

Bron: Krijgsman