Er zijn ontzettend veel energieleveranciers en nog meer aanbiedingen. Dankzij deze overweldigende situatie op de energiemarkt is het niet heel makkelijk om nummer 1 te worden op het gebied van zakelijke energie. Toch is het weldegelijk mogelijk. Je moet alleen even weten waar je op moet letten. Hoe vind je bijvoorbeeld de goedkoopste energieleverancier voor jouw bedrijf? Wanneer heb je echt een goed energiecontract te pakken? Vandaag geef ik je een paar tips zodat ook jij nummer 1 in zakelijke energie kan worden. Hierdoor betaal je voortaan altijd een zeer scherp energietarief.

Tip 1: Weet wanneer je moet opzeggen

Voordat ik je ga vertellen waar je op moet letten tijdens het vergelijken van leveranciers van zakelijke energie, wil ik even stilstaan bij het opzegtermijn. De kans is namelijk aanzienlijk groot dat jij op dit moment al een energiecontract hebt lopen. In dat geval moet je goed weten wanneer er sprake is van het opzegtermijn. Vaak heeft een goedkoop aanbod van een energieleverancier een bepaalde looptijd. Wanneer die tijd voorbij is, dan verandert de actieprijs ineens. Dan zit je niet meer met een actie contract. Nee, dan heb je te maken met een contract compleet met verlengingstarieven. Dat loopt meestal ook nog eens voor een onbepaalde tijd.

Wanneer je overgaat op verlengingstarieven, dan moet je in feite de hoofdprijs betalen. Het is daarom belangrijk om zo’n situatie te voorkomen. Daarom is mijn eerste tip: weet wanneer je moet opzeggen. Je wordt pas echt nummer 1 in zakelijke energie wanneer je voor de einddatum van je huidige energiecontract een nieuwe aanvraagt. Het is uiteraard mogelijk om dit bij dezelfde leverancier door te verlegen. Daarnaast kun je ook altijd nog overstappen naar een andere energieleverancier.

Tip 2: Weet waar je op moet vergelijken

Wanneer je op de markt bent voor een nieuw zakelijke energiecontract, dan ga je vanzelfsprekend diverse leveranciers met elkaar vergelijken. Daarbij moet je letten op de leveringstarieven. Alleen op basis van die tarieven kun je de goedkoopste energieleverancier vinden. Dit is namelijk het enige deel van de uiteindelijke rekening waar jij invloed op hebt. Bovendien kunnen de leveringstarieven behoorlijk verschillen per leverancier. Bij het vergelijken van zakelijke energie aanbieders let je dus op de volgende twee tarieven:

  • Het leveringstarief per kWh en m3;
  • De vaste kosten voor het leveren van de energie.

Afhankelijk van jouw zakelijk verbruik kun je nu eenvoudig het goedkoopste energiecontract vinden. Nu kun jij dus ook nummer 1 zijn in zakelijke energie!