Als je de hele dag op kantoor zit is de kans op rugklachten erg groot. Zo zijn er veel onderzoeken gedaan naar de juiste houding achter een bureau. Zo zijn er harde bewijzen voor het feit dat een slechte bureaustoel de ruggenwervel na 1 jaar flink beschadigd kan hebben. Kun je je voorstellen wat een impact het kan hebben voor je lichaam als je gemiddeld 45 jaar achter een bureau zit? Tot je met pensioen mag?

 

 

Ergonomische bureaustoelen

Een goede werkgever zorgt om deze reden voor de juiste bureaustoel. Deze stoel zal voor iedereen persoonlijk ingesteld moeten worden. Het ligt namelijk aan de lengte van je rug, de lengte van je benen en je gewicht. Zo zal een zwaarder iemand minder vering nodig hebben dan een lichter persoon. Een bureaustoel uitkiezen moet je eigenlijk niet alleen doen. Veel websites vragen persoonlijke gegevens op van jou en helpen je met de juiste keuze maken. Daarnaast zal je bureaustoel onder het bureau moeten passen. Bij een verstelbaar bureau hoef je daar geen rekening mee te houden.
Een werkgever die om zijn werkgevers geeft zal om de aantal jaar ook een voorstel doen voor een nieuwe bureaustoel. Goede stoelen gaan namelijk maximaal 5 jaar mee. Na 5 jaar zal de vering niet meer optimaal werken. Je kunt ook zelf een voorstel neerleggen bij je werkgever.

 

 

Jouw werkgever ziet het nut er niet van in

Helaas bestaan er nog genoeg werkgevers die er helemaal niks om geven. Personeelsleden die wat te zeuren hebben worden zonder pardon op straat gezet. Wees maar blij, deze werkgever denkt namelijk niet aan zijn personeel maar om de inkomsten. Een ergonomische bureaustoel zal dan ook niet het enige zijn wat mist. Wanneer jij problemen hebt met je werkgever over ergonomisch werken kun je je aansluiten bij de een vakbond of je kunt verschillende instanties inschakelen. Je kunt ook in je CAO de regels vanuit jouw sector terugvinden. Bij kantoorbanen staat er sinds 2010 namelijk standaard in dat je werkgever bepaalde verplichtingen heeft naar zijn werknemer. Onder andere dus een ergonomische werkplek!

 

 

Rapport chiropractie

Uit een rapport van een chiropractor die boven komt op internet staat duidelijk dat de meeste wervelkolom klachten voortkomen uit een verkeerde houding. Veel mensen krijgen pas last bij een tussenwervel irritatie, een voorstadium van een hernia. Het is dus niet bepaald dat een hernia alleen voorkomt bij zwaar lichamelijke beroepen. Heb jij al iets last van je rug, zit je soms niet lekker onlangs je ergonomische stoel? Zoek dan hulp! Het kan een hoop leed voorkomen als je op tijd medisch hulp zoekt.