Bij je kantoor is het belangrijk dat deze een representatieve uitstraling heeft en de identiteit van je bedrijf vertegenwoordigd. Hierom vinden veel bedrijven het de investering waard om hun kantoor door een professionele partij te laten inrichten. De projectstoffering speelt hierin een belangrijke rol. Je kunt zeggen dat dit de basis is van de inrichting van je kantoor. Naast dat het een belangrijk element is in de uitstraling speelt het ergonomisch ook een belangrijke rol. Projectstoffering is namelijk een belangrijk elelement in de geluidsdemping. Ook in de lichttoevoer speel het een belangrijk element. Kortom een belangrijk element en dus zeker de moeite om daar wat meer over te weten te komen. Lees er daarom meer over in dit blog.

Elementen van projectstoffering

Er zijn natuurlijk meerdere elementen die je binnen je kantoor kunt stofferen. De meest logische om te benoemen is de vloer. Hierin zijn eigenlijk twee keuzes te maken. Namelijk de zachte vloerbedekking en de harde elastische vloerbedekking. De zachte vloerbedekking is vaak een goede keuze om de kantoren zeker in de dienstverlenende sector. Deze zachte vloerbedekking heeft namelijk een gunstige werking op de stofcirculatie en heeft een geluidsdempende werking. Ergonomisch is dit dus een goede keuze om te maken. Bij zachte vloerbedekking zit je snel in de hoek van het tapijt. Daarin is ook weer een onderscheid te maken. Zo heb je de tapijtstroken, het kamerbreed tapijt , de tapijttegels en de karpetten. Daarnaast heb je ook de schoonloopmatten die er voor zorgen dat mensen uiteindelijk met schone schoenen het tapijt betreden. De harde elastische vloerbedekking is vooral geschikt voor de bedrijven waarin hygiƫne een belangrijke rol speelt. Deze vloer kun je namelijk nat reinigen waardoor dit wat beter goed schoon en hygiƫnisch te houden is. De keuzes zijn hierin de PVC tegels, de rubberen of linoleum vloerbedekking of de diverse gietvloeren die er op de markt zijn. Gietvloeren zijn over het algemeen van beton en worden bijvoorbeeld ook veel in garagebedrijven gebruikt.

Raambekleding

Ander element van projectstoffering is de raambekleding. Deze zijn weer van belang voor de natuurlijke lichttoevoer in je bedrijf. Raambekleding kan betekenen vouwgordijnen, maar ook rolgordijnen of andere manieren om je ramen te bekleden. Naast dat het met betrekking tot het licht belangrijk is, is het ook vrij bepalend voor de sfeer. De raambekleding is een element wat in de inrichting heel duidelijk in beeld is en daardoor heel sfeerbepalend is.