Een vrouw achter het aanrecht, dat beeld is gelukkig al veel veranderd. Vrouwen kunnen nu ook carrière maken en willen alles maken van hun loopbaan. Het is echter vrouw eigen dat ze er mooi en gepast uit wilt zien. In deze blog bespreek ik een aantal items die goed passen in de kledingkast van een vrouwelijke carrièretijger.

Een paar nette zwarte hakken

Niet alleen voor op het werk, maar ook voor feestjes en etentjes kan een paar nette zwarte hakken niet missen. Hakken zijn een mooie accessoire bij een net broek- of rokpak, echter staan ze ook erg mooi onder een jurk. Voor hakken is het natuurlijk erg belangrijk dat ze goed zitten. Zodoende kan het handig zijn om hier iets meer in te investeren en goede leren of suède hadden te kopen.

Een op maat gemaakt pak

Een op maat gemaakt pak kan natuurlijk niet missen als je in een industrie werkt waren pakken dagelijks of bij formele aangelegenheden gedragen worden. Echter hangt er wel een flink prijsje aan een op maat gemaakt pak (behalve als je toevallig op vakantie gaat naar Vietnam). Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel nette bij elkaar horende blazers en pantalon voor een normale prijs te koop. Zodoende kan je de duurdere aanschaf van een maatpak uitstellen totdat je daar het geld voor wilt uitgeven. Voor vrouwen is het leuk om een afwisselingen te hebben tussen bij elkaar passende blazers, rokken en broeken. Daarnaast zijn nette jurken natuurlijk ook een goede aanwinst voor de kledingkast. Voor deze items zijn zwart, donkerblauw, beige, grijs, wit en rood de meest voorkomende en meest praktische kleuren.

Een dames mantel jas

Niet alleen binnen kantoor wil je er modebewust uitzien. Ook als je van kantoor vertrekt, zal dit het geval zijn. Zodoende is het fijn om een mooie mantel jas in de kast te hebben hangen. De kleuren zwart, donkerblauw, grijs en beige zijn hierbij het meest praktisch. Echter zijn deze soort jassen er tegenwoordig vaak ook in fellere kleuren of in leuke prints zoals pied-de-poule.

Een mooie leren (akte)tas

Naast kleding en schoenen wil je natuurlijk de outfit af kunnen maken met een praktische, maar mooie tas. Het is natuurlijk enorm afhankelijk van het soort werk wat voor tas het meest praktisch is. Zo kan een aktetas een mooie, praktische aanvulling zijn op de outfit. Echter kan het natuurlijk ook noodzakelijk zijn om een rugzak te gebruiken door het gewicht. In dat geval zijn er gelukkig tegenwoordig ook veel mooie (zelfs leren) rugtassen.