Geld besparen op je energierekening is altijd prettig. Beschik je over een eigen bedrijf dan is het ook nog eens verplicht om te korten op je energie wanneer het gas- en stroomverbruik boven een bepaalde hoeveelheid kWh en m3 uitkomen. Genoeg redenen om eens te kijken naar hoe je het meest efficiënt kunt besparen op je zakelijke energie. Goed voor je portemonnee én voor de wereld.

Stap over op een slimme meter

Steeds meer mensen, zowel voor particuliere als zakelijke doeleinden, stappen over op een slimme meter. Zo’n meter koppel je via WiFi aan een applicatie op je tablet of smartphone en je krijgt direct een handig inkijkje in wat je zoal verbruikt. Koppel daaraan een zogeheten energieverbruiksmanager en je kunt tot in detail bekijken wanneer er veel stroom wordt gebruikt. Naarmate je dit hulpje gebruikt kun je steeds meer en beter anticiperen op het verlagen van je energiekosten, zoals het instellen van hoe laat de verwarming uitgaat en het dimmen van de computerschermen wanneer er niemand aanwezig is.

Vergelijk aanbieders met elkaar

Een andere manier waarmee je veel energie en zo ook geld kunt besparen is het jaarlijks vergelijken van diverse aanbieders. Zakelijk energie vergelijken is van groot belang omdat ieder jaar bepaalde voorwaarden en prijzen kunnen veranderen. Hoe betrouwbaar je huidige aanbieder van zakelijke energie ook is, wanneer je enkele tientjes tot zelfs honderden euro’s per jaar kunt besparen, zou je dit toch zeker doen? Het grootste voordeel hierbij is dat zakelijk energie vergelijken al binnen enkele stappen is gebeurd. Binnen slechts een paar klikken op de muisknop zie je online de beste deals voor de scherpste prijzen van verschillende aanbieders. Omdat je altijd automatisch een mailtje krijgt wanneer het weer tijd is om je zakelijke energie te verlengen weet je precies wanneer je moet gaan vergelijken.

Schakel een energiespecialist in

Bedrijven kiezen er vandaag de dag steeds vaker voor om externe hulp in te schakelen wanneer het om het besparen van energie gaat. Juist omdat bedrijven aan een aantal regels moeten voldoen wat betreft het verbruik van kWh en m3 is het wel zo fijn om een professional in huis te hebben. Schakel daarom een energiespecialist in, een partij met specialisatie op dit gebied. Zo’n Onafhankelijke Dienst Arbeider (ODA) regelt het complete energieplan binnen je bedrijf. Hij/zij checkt wanneer de vraag naar energie het hoogst is, welke apparaten de meeste energie verbruiken en hoeveel stroom en gas er in het algemeen wordt verbruikt. Op basis van die gegevens wordt er een aanbevelingsplan geschreven om te kunnen besparen op je zakelijke energie.