Het is normaal dat wij mensen soms iets vergeten. Vooral als we het niet opschrijven is de kans dat er iets vergeten wordt erg groot. Het kan voor grote problemen zorgen als je iets vergeet probeer daarom zoveel mogelijk dingen op te schrijven. Onthouden gaat op die manier veel beter en je riskeert geen gedoe. Het maken van lijstjes werkt eigenlijk altijd wel. Voor zowel thuis als op het werk is het werken volgens een lijstje heel slim om te doen. Je doet alles op tijd én je hebt een geordende agenda. Met een druk leven kan het haast niet beter dan dat.

Op het werk

Vooral op het werk is het belangrijk dat alles op tijd en op de juiste manier gebeurd. Als jij de printer moet vullen met HP 301XL en je vergeet dit te doen zal iedereen er van de dupe zijn. Door jouw kleine foutje met een specifieke cartridge die echt HP 301XL moet zijn en precies dat kan je alles door de war schoppen. Ook als je een vergadering hebt waarbij jij moet presenteren en je bent niet voorbereid is dat vervelend. Maak daarom een lijstje voor het werk met alles wat je moet doen van belangrijkst tot minst belangrijk.

Thuis

Als je vergeet om boodschappen te doen is dat niet zo erg. Ook net voor etenstijd kun je dat nog doen. Het vergeten van een voorstelling op school of een bezorging van een nieuw meubel zijn wel erg. Probeer daarom ook voor je privé zaken een lijstje te maken met de belangrijke en minder belangrijke dingen.  De truc is om de twee lijstjes door elkaar heen te volbrengen. Je begint bijvoorbeeld met een taak op het lijstje van werk en vervolgt dit met een lijstje van thuis. Het zal meer rust geven. Uiteindelijk is dat precies wat we willen met het maken van lijstjes.

Denk aan jezelf

Lijstjes maken en deze afwerken is een heel slimme zet. Je moet er echter wel aan blijven denken dat je maar één persoon bent en niet altijd alleen maar bezig kunt zijn. Tijd voor rust en dergelijke zijn ook belangrijk als je productief wilt blijven. Kortom, lijstjes maken mag, maar plan ook momenten in om adempauze te houden. Ben jij goed met het afwerken van lijstjes of wordt het voor jou een lastige uitdaging? Hoe dan ook hopen wij dat je met het maken van lijstjes meer uit jezelf en je bezigheden kunt halen.