Veel mensen lopen gedurende hun leven blessures op. Soms kan dat een enkele lichte blessure zijn en soms lijkt het alsof mensen ze verzamelen als hobby. Bij welke groep je ook hoort, het is belangrijk om je blessures goed te verzorgen zodat ze zo snel mogelijk weer over zijn en je er minimale last van ervaart. Eén van de meest voorkomende blessures is de polsblessure. Natuurlijk zijn hier ook verschillende soorten in maar omdat de pols heel bewegelijk is en daardoor ook wat kwetsbaar is dit gebied bij veel mensen vatbaar voor blessures.

Wat is een polsbrace?

Een brace pols is een hulpmiddel dat je draagt om je gewricht te ondersteunen. Een polsbrace wordt specifiek gemaakt voor gebruik rondom de pols. Het kan verlichting geven wat betreft pijn indien u bijvoorbeeld een blessure heeft maar een polsbrace kan ook gebruikt worden bij simpel gebrek aan stevigheid en mobiliteit. Dit komt door de compressie of uitwendige druk. Ook wanneer uw pols gezwollen is, geeft een brace ondersteuning. En dit allemaal terwijl de meeste bewegingsfuncties van uw pols toch behouden worden. Dit is enorm fijn als u de brace op dagelijkse basis moet gebruiken of sporten als tennis en/of volleybal beoefent.

Wat voor polsbrace heb je nodig?

Zoals ik eerder zei, kunnen er tal van verschillende redenen zijn waarvoor u een polsbrace nodig zou kunnen hebben. Op de webshop van Podobrace werken ze met een nummer systeem. Ieder nummer staat voor bepaalde functies en zwaarte van de blessure, pijn, etc. Zo staat nummer één voor simpele basisbescherming terwijl twee staat voor overbelasting, RSI, middelzware reuma etc. Drie staat voor bescherming bij breuken, peesontstekingen, zware artrose en zware hypermobiliteit. Drie heeft dus de hoogste beschermingsgraad en kan gebruikt worden voor de zwaardere aandoeningen aan de pols.

Pols intapen

Voor u aan een brace begint, kan u er afhankelijk van de reden of aandoening aan de pols er ook voor kiezen om uw pols in te tapen. Zo zal tapen niet genoeg zijn als uw pols gebroken is of als u last heeft van één van de zware varianten van de eerder genoemde aandoeningen. Mocht u echter last hebben van lichte polsblessures door sporten, blessures waarbij geen zware schade is aangericht, dan kan u ervoor kiezen om de pols in te tapen. De tape zorgt dat voor de extra ondersteuning en is minder dik en meer flexibel dan een brace. Het is dus belangrijk om met een specialist te overleggen over het soort polsondersteuning dat u nodig heeft.