De technologische vooruitgang lijkt niet te stoppen. Elk jaar komen er betere, snellere en krachtigere computers, laptops en telefoons uit. Daarnaast bewegen we steeds meer naar touchscreens en gaan we op andere en effectievere manieren werken. Maar tegelijkertijd lijkt het ook of al deze technologie steeds gevoeliger wordt en sneller kapotgaat. Dit is nou niet bepaald handig aangezien velen van deze apparaten best veel geld kosten. Daarom wil je wanneer je in een nieuwe telefoon of computer investeert er natuurlijk zo lang mogelijk mee vooruit gaan. Gelukkig zijn er verschillende tips om meer uit je elektronica te halen en er langer mee vooruit te kunnen. In dit artikel leggen we uit hoe je langer vooruit kunt gaan met je elektronica.

Bescherm het beter

Elektronica is niet goed bestand tegen vallen en stoten. Het is dan ook logisch dat je een laptop of telefoon beter niet kunt laten vallen. Maar alhoewel het natuurlijk niet expres gebeurt, glipt er regelmatig wel een laptop of telefoon uit de handen. Zeker wanneer we het over telefoons hebben komt dit veel voor. Wij Nederlanders fietsen veel en alhoewel het tegenwoordig verboden is om te bellen of whatsappen op de fiets kunnen we het vaak toch niet nalaten. Of we gebruiken de navigatie op onze telefoons om de weg te vinden tijdens het fietsen. Maar fietsen en tegelijkertijd een telefoon in je handen hebben is geen goede combinatie en waarschijnlijk zal het gebeuren dat je deze laat vallen.

Buiten natuurlijk niet je telefoon vasthouden tijdens het fietsen is het daarom ook belangrijk altijd een goede beschermhoes te hebben voor je telefoon. Op deze manier zal een val niet meteen het scherm en de telefoon beschadigen. Je kunt zelf een watervaste hoes kopen voor in de regen, bad of zwembad. Het zal je zelfs beschermen als je per ongeluk de telefoon in het toilet laat vallen.

Vervang en repareer

Het kopen van nieuwe elektronica zoals een laptop of computer is zeer duur. Vaak is het goedkoper ervoor te kiezen kapotte of niet goed werkenden onderdelen te vervangen of repareren. Je kunt dit doen in plaats van een geheel nieuw apparaat te kopen. Ik heb zelf recentelijk mijn macbook scherm vervangen. De macbook zelf was namelijk nog prima het was alleen het scherm waar iets mee aan de hand is. We zwemmen helaas niet allemaal in het geld en zeker met dure maar essentiële dingen zoals elektronica is het daarom verstandig om er zo lang mogelijk mee te kunnen werken.