Misschien heb je het niet altijd door, maar over het algemeen kijken we veel vaker naar de tijd in een digitale weergave dan in een analoge weergave. Het verschil tussen deze twee is dat een analoge klok de tijd aangeeft met wijzers, terwijl de digitale klok de tijd aangeeft met enkel cijfers. Zo weet je exact hoeveel minuten het over een bepaald uur is en hoef je het niet zelf in te schatten, zoals je dat bij een analoge klok wel zelf moet doen. Eigenlijk beschikt iedereen tegenwoordig wel over de mogelijkheid om een digitale klok te lezen. Je ziet een digitale weergave bijvoorbeeld op je telefoon, op het scherm op je computer of laptop, in de auto en vaak ook in het openbaar, bijvoorbeeld op het digitale scherm bij de bushalte. Hoewel veel mensen nog steeds voor een analoge klok voor in huis kiezen om de stijl en de sfeer die het met zich meebrengt, hoeft dit al lang niet meer een reden te zijn om niet voor een digitale klok te kiezen. Deze komen tegenwoordig namelijk ook in de mooiste soorten en maten waardoor je je huis op een bijzondere manier kunt opfleuren. Wil je meer weten over de digitale klok? Lees dan vooral even verder.

Wat achtergrond over de digitale klok

Het zal je niet verbazen, maar het zijn weer de Zwitsers die deze uitvinding op het gebied van klokken hebben uitgevonden. Dit was al rond 1880, maar pas in 1970 kwamen de digitale klokken pas echt op de markt. In Nederland en in veel andere gebieden kennen we de 24-uurs aanduiding, maar in Amerika gebruiken ze een 12-uurs aanduiding met de extra indicatie ‘AM’ of ‘PM’ om aan te geven of het middag of avond is. Tegenwoordig kunnen digitale klokken al veel meer dan alleen de tijd aangeven, wat nog wel vaak het geval is bij een analoge klok. Een digitale klok kan namelijk ook dienen als wekker, inclusief een snooze functie. Daarnaast zie je ook steeds vaker een radio die in de klok is ingebouwd zodat je de klok op meerdere wijzen kunt gebruiken. De verdere uitbreidingen van de digitale klok zijn niet in één lijst op te noemen. Als je op zoek bent naar een bijzondere combinatie van de digitale klok en een andere functie dan kun je er bijna zeker van zijn dat het model bestaat.

Digitale klokken in alle soorten en maten

Digitale klokken hoeven al lang niet meer alleen maar het strakke, donkere design te hebben met de rode cijfers. Tegenwoordig komen digitale klokken in alle soorten en maten, waarbij functionaliteit niet alleen van belang is, maar stijl ook zeker hoog in het vaandel staat. Je kunt bijvoorbeeld eerst kijken naar de vormgeving, het materiaal en de kleur van de behuizing van de klok. Dit kun je helemaal aanpassen naar je eigen stijl. Daarnaast kun je kijken naar de vormgeving en de cijfers. Zo kun je ook kiezen voor cijfers die, net als een ouderwets design, de cijfers laat omslaan alsof ze op een papiertje geschreven zijn. Zo kun je zelfs met de cijfers je eigen stijl creëren. Houd je meer van de toekomst? Kies dan een model waarmee je de tijd kunt projecteren op de muur. Zo kun je levensgroot de tijd geprojecteerd zien in je huis. Duik dus eens in de grote wereld aan mogelijkheden van digitale klokken en kies een model dat perfect bij je past.